Szkolne obiadki klasy I

  

W przerwie obiadowej (godz. 12.45-13.45) zapraszamy na pyszne obiadki. 

 DATA

MENU

 11.11

 Święto

 12.11

Zupa ryżowa (9), klopsiki w sosie węgierskim (1,3,7), kasza gryczana (1), surówka z białej kapusty z papryką i pestkami dyni, kompot wieloowocowy

 13.11

Barszcz biały z jajkiem (1,3,9), naleśniki ze śmietaną i truskawkami (1,3,7), surówka z jabłek
i marchewki, kompot wieloowocowy

 14.11

Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), sznycel drobiowy (1), ziemniaki, fasolka szparagowa
z masłem (7), kompot wieloowocowy

15.11
Zupa neapolitańska z makaronem (1,3,7,9), kotlet mielony rybny (1,3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i słonecznikiem, kompot wieloowocowy


Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz),
  2. Skorupiaki,
  3. Jaja,
  4. Ryby,
  5. Orzeszki ziemne,
  6. Soja,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie pistacje, makadamia),
  9. Seler,
  10. Gorczyca,
  11. Nasiona sezamu,
  12. Łubin,
  13. Mięczaki,
  14. Dwutlenek siarki i siarczany.

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla dzieci uczulonych: mąka ziemniaczana, bezglutenowa z amarantusa, mleko sojowe, kokosowe, makaron razowy, bezglutenowy, posiłki przygotowywane bez jajka i śmietany.

Znajdź nas na Facebook
Facebook