Szkolne obiadki klasy I

  

W przerwie obiadowej (godz. 12.45-13.45) zapraszamy na pyszne obiadki. 

 DATA

MENU

 14.10

Zupa ryżowa  (7,9), spaghetti z sosem mięsnym (1,3,7), surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, kompot wieloowocowy

 15.10

Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), kotlet z piersi kurczaka (1),ziemniaki z koperkiem, marchewka zasmażana (1), kompot czarna porzeczka

 16.10

Żurek ziemniakami i jajkiem (1,3,9), placuszki ze śmietaną i truskawkami (1,3,7), surówka z jabłek i kiwi, kompot wieloowocowy

 17.10

Zupa ogórkowa z ryżem (7,9), stek w sosie beszamelowym  (1), ryż brązowy, sałatka z buraczków, kompot czarna porzeczka

18.10
Barszcz czerwony  z makaronem  (1,3,7,9), kotlet mielony rybny (1,3,4), ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z marchewką (7), kompot wieloowocowy


Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz),
  2. Skorupiaki,
  3. Jaja,
  4. Ryby,
  5. Orzeszki ziemne,
  6. Soja,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie pistacje, makadamia),
  9. Seler,
  10. Gorczyca,
  11. Nasiona sezamu,
  12. Łubin,
  13. Mięczaki,
  14. Dwutlenek siarki i siarczany.

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla dzieci uczulonych: mąka ziemniaczana, bezglutenowa z amarantusa, mleko sojowe, kokosowe, makaron razowy, bezglutenowy, posiłki przygotowywane bez jajka i śmietany.

Znajdź nas na Facebook
Facebook