Szkolne obiadki klasy I

  

W przerwie obiadowej (godz. 12.45-13.45) zapraszamy na pyszne obiadki. 

 DATA

MENU

 07.01

Krupnik z ziemniakami (1,7,9), klopsiki w sosie własnym (1,3,7), ryż brązowy, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy

08.01

Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami (1,3), placuszki ze śmietaną i truskawkami (1,3,7), surówka z jabłkiem
i marchewką,  kompot wiśniowy

 09.01

Zupa marchewkowa z zacierką (1,3,7,9), stek drobiowy
w sosie pieczarkowym (1,3,7), kasza gryczana (1), sałatka z buraczków, kompot wieloowocowy

 10.01

Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), kotlet mielony rybny z miruny (1,3,4), ziemniaki, surówka
z kiszonej kapusty z marchewką, kompot śliwkowy


Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz),
  2. Skorupiaki,
  3. Jaja,
  4. Ryby,
  5. Orzeszki ziemne,
  6. Soja,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie pistacje, makadamia),
  9. Seler,
  10. Gorczyca,
  11. Nasiona sezamu,
  12. Łubin,
  13. Mięczaki,
  14. Dwutlenek siarki i siarczany.

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla dzieci uczulonych: mąka ziemniaczana, bezglutenowa z amarantusa, mleko sojowe, kokosowe, makaron razowy, bezglutenowy, posiłki przygotowywane bez jajka i śmietany.

Znajdź nas na Facebook
Facebook