Szkolne obiadki klasy I-III

  

W przerwie obiadowej (godz. 12.45-13.45) zapraszamy na pyszne obiadki. 

 

W nawiasie podajemy alergeny.

Data

Menu

Poniedziałek  
17.06.19r.   

Zupa ogórkowa z ryżem (7,9), klopsiki
w sosie własnym (1,3,7) , ryż brązowy, surówka z młodej kapusty z papryką, kompot wieloowocowy

Wtorek
18.06.19r.

Rosół z makaronem (1,3,9), kotlet pożarski (1), ziemniaki, marchewka zasmażana  (1),  kompot wieloowocowy

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz),
  2. Skorupiaki,
  3. Jaja,
  4. Ryby,
  5. Orzeszki ziemne,
  6. Soja,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie pistacje, makadamia),
  9. Seler,
  10. Gorczyca,
  11. Nasiona sezamu,
  12. Łubin,
  13. Mięczaki,
  14. Dwutlenek siarki i siarczany.

 

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla uczniów uczulonych: mąka ziemniaczana, bezglutenowa z amarantusa, mleko sojowe, kokosowe, makaron razowy, bezglutenowy, posiłki przygotowywane bez jajka i śmietany.

Znajdź nas na Facebook
Facebook