Szkolne obiadki klasy I-III

  

W przerwie obiadowej (godz. 12.45-13.45) zapraszamy na pyszne obiadki. 

 

W nawiasie podajemy alergeny.

Data

Menu

Poniedziałek  
15.04.19r.   

Zupa z kalafiorowa z ryżem (7,9), spaghetti
z mięsem drobiowym (1,3,7), surówka z sałaty lodowej, kompot wieloowocowy

Wtorek
16.04.19r.

Zupa selerowa z makaronem (1,7,9), sznycel z szynki (1), ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem (7), kompot wieloowocowy

Środa   
17.04.19r.

Zupa gulaszowa z ziemniakami (9), kluseczki leniwe z masłem (1,3,7), surówka z jabłka i marchewki, kiwi, kompot wieloowocowy

Czwartek  
18.04.19r.

Zupa marchewkowa z zacierką (1,3,7,9), stek w sosie cebulowym (1,7), ryż paraboliczny, surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem, kompot wieloowocowy

Piątek  
19.04.19r.

Barszcz czerwony z makaronem (1,3,7,9 ), kotlet mielony rybny (1,3,4), ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z papryką świeżą, kompot wiśniowy

 

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz),
  2. Skorupiaki,
  3. Jaja,
  4. Ryby,
  5. Orzeszki ziemne,
  6. Soja,
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie pistacje, makadamia),
  9. Seler,
  10. Gorczyca,
  11. Nasiona sezamu,
  12. Łubin,
  13. Mięczaki,
  14. Dwutlenek siarki i siarczany.

 

Produkty używane przy przygotowywaniu posiłków dla dzieci uczulonych: mąka ziemniaczana, bezglutenowa z amarantusa, mleko sojowe, kokosowe, makaron razowy, bezglutenowy, posiłki przygotowywane bez jajka i śmietany.

Znajdź nas na Facebook
Facebook
Jesteśmy na Google+
Google+